• Αγγλικα
  • Ρωσικα
Γραμμή εξυπηρέτησης +357 25761010

ΔΡ. ΖΩΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρούργος

Η γυναίκα επιστήμονας πίσω από το φιλόδοξο Facial Excellence

Δρ. Ζωη Νικολαου

Στοματικός & Γναθοπροσωπικός Χειρούργος

Ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Δρ. Ζωή Νικολάου είναι Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός. Εκπαιδεύτηκε στην Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική στο Rabin Medical Center του Πανεπιστημίου του Τελ – Αβίβ στο Ισραήλ. Η Δρ. Ζωή Νικολάου, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για δύο χρόνια μετά την αποφοίτηση της από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992 και είχε την τιμή να απαγγείλει τον όρκο στην τελετή ορκωμοσίας και να λάβει τον Έπαινο και Βραβείο της Golgate Palmolive αφού κατάφερε να αποσπάσει την υψηλότερη βαθμολογία στην σχολή της.

Από το 2000 ασκεί το επάγγελμα του Στοματικού και Γναθοπροσωπικού Χειρουργού στην Λεμεσό με έμφαση στα άτομα με δυσμορφίες προσώπου. Για αυτό το λόγο συνεργάζεται με το Κυπριακό Κέντρο για άτομα με σχιστίες και άλλες κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες (MEDICLEFT), στο οποίο μια ομάδα αφοσιωμένων ιατρών, συνεργάζονται για να εξετάσουν και να θεραπεύσουν ασθενείς με παρόμοια προβλήματα.

Το 2012 ίδρυσε την Κυπριακή Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και αποτέλεσε η πρώτη πρόεδρος. Επίσης, από τον Νοέμβριο του 2014 εκλέγηκε Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διεθνούς Ακαδημίας Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (ICMFS) και τον Οκτώβριο του 2015 διοργάνωσε στην πατρίδα της, στην πόλη της Λεμεσού το 29ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, ICMFS 2015. www.icmfs2015.com.

Τέλος, η Δρ. Ζωή Νικολάου υπηρετεί από το 2016 ως αντιπρόσωπος της Κύπρου στον Διεθνές Οργανισμό Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (IAOMS) καθώς επίσης αποτελεί ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (EACMFS). Επιπρόσθετα προσφέρει τις γνώσεις της σε φοιτητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο St. George’s του Λονδίνου ως κλινικός συνεργάτης.

Η Δρ. Ζωή Νικολάου βραβεύτηκε με τον τίτλο ¨Γυναίκα Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2018¨ στα 12α Κυπριακά βραβεία Γυναικείας Επιχειρηματικότητας μεταξύ άλλων σημαντικών γυναικών της χώρας. Τέλος, είναι παντρεμένη, έχει τρία όμορφα παιδιά και έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση καθώς πρόσφατα έχει ιδρύσει και το κοινωφελές φιλανθρωπικό ίδρυμα ¨Όνειρο Ζωής¨.

ΜΕΛΟΣ ΣΕ

Η Δρ Ζωή Νικολάου είναι ενεργό μέλος στους ακόλουθους Παγκόσμιους Οργανισμούς και Επιστημονικές Εταιρείες και ιδρύματα που αφορούν τη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, κάτι που τη βοηθάει να συμβαδίζει με τις τελευταίες εξελίξεις και μεθόδους στον τομέα της.